De kracht van verhalen

VERHALEN ZETTEN MENSEN IN BEWEGING

Verhalen maken concreet wat abstract is, geven betekenis en zin. Storytelling helpt om je doel te bereiken.

Kunstenaars, creatieven en ondernemers in Kunst en Cultuur zijn gewend verhalen te vertellen in hun werk. Maar niet over hun werk. Kunst moet voor zich spreken. Maar daarover vertellen aan de buitenwereld wordt al gauw gevoeld als je ziel aan de commercie verkopen. Dat maakt het in deze tijd van ‘meten is weten’ en subsidietoekenningen op basis van concrete resultaten moeilijk om projecten gerealiseerd te krijgen.

Betekent dat dan dat je een pact met de duivel moet afsluiten? Nee, het enige wat nodig is, is je zichtbaarheid vergroten met een goed verhaal. Om gehoord of gezien te worden moet je dus de bereidheid en moed hebben om je uit te spreken.

Met een goed verhaal – authentiek, geloofwaardig, concreet, meeslepend en overtuigend – willen mensen zich verbinden. Deelnemer worden in wat je wilt creëren.

Storytelling technieken helpen je om dat goede verhaal te vinden en met impact over te dragen. Een verhaal dat het visioen of de droom van de kunstprofessional ervaarbaar en tastbaar maakt voor de buitenwereld. Een verhaal dat mensen meeneemt naar die stip aan de horizon en hen doet besluiten zich er persoonlijk aan te committeren. Met privégeld, subsidie, fondsen, publiciteit of welk middel dan ook.

Wil je weten hoe ik kan helpen je verhaal te vertellen