Liefde voor verhalen

MIJN VERHAAL

Liefde voor verhalen

Als een rode draad door mijn leven loopt mijn liefde voor verhalen. Ik ben afkomstig uit Suriname, uit een cultuur waarin mythes en verhalen heel belangrijk zijn. We kregen er laat televisie. Verhalen kwamen via de radio, de cowboyfilms op de kinderfeestjes en… mijn vader. Hij was een begenadigd verteller, ik heb het als het ware met de paplepel meegekregen. Na een korte carrière als fysiotherapeut koos ik dan toch voor mijn grote liefde : het theater. De plek waar verhalen waar worden.  In 1986 ben ik afgestudeerd aan de Arnhemse Toneelschool.

Bekijk wat ik heb gedaan

 

Theater en coaching

In de jaren na de Toneelschool heb ik gespeeld, geregisseerd, gecoacht  (link CV) en theaterteksten geschreven. Daarnaast heb ik uit liefde en nieuwsgierigheid mij bekwaamd in het trainen en begeleiden. Ik heb verschillende trainingen en opleidingen gevolgd ondermeer bij NTI-NLP, Phoenix en  het IEP.

Ik ben nu vooral actief met communicatie en presentatie trainingen als trainingsacteur, trainer en coach. Zo heb ik trainingen gegeven aan docenten (Noordhoff uitgevers), bestuurders (Nationaal Register), coaches en studenten (Hogeschool van Amsterdam). Het resultaat van deze trainingen is dat de deelnemers niet alleen hun presentatieangst hebben overwonnen, maar ook een persoonlijk verhaal in de achterzak hebben dat ze in een professionele setting in kunnen zetten.

Het draait om het persoonlijke verhaal

Mijn kennis en ervaring zet ik in om met name professionals uit de Kunst en Cultuur te helpen zichzelf beter te presenteren en te promoten. De praktijk heeft me geleerd dat het bij presenteren vooral draait om een goed verhaal, dat bovendien goed wordt verteld. Als acteur en tekstschrijver weet ik hoe een goed verhaal je performance kan dragen. Een eigen ervaring- in het bijzonder- een verhaal waar je zelf een emotionele verbinding mee hebt, kan een publiek raken en meenemen.
Ik help professionals door samen met hen hun authentieke verhalen te vinden. Persoonlijke verhalen die tot de verbeelding spreken, die vertellen wie je bent, wat je gedaan hebt en wat je teweeg kan brengen.

Een goed verhaal geeft connectie met de toehoorder/opdrachtgever.

En dat wekt vertrouwen. Er is dan een grotere kans dat mensen jou hun centen toe vertrouwen.

John Serkei Verhaal van de zaak

Deelnemers evalueren mijn coaching en training als veilig en plezierig, er mag gelachen worden. Dat vind ik belangrijk, omdat ik mensen wil uitnodigen, zelfs verleiden, om te experimenteren. Het is belangrijk dat ze ook af en toe, en met veel plezier, de plank misslaan of ‘op hun bek gaan’. Want in dat ‘vallen’ kunnen we andere, nieuwe mogelijkheden ontdekken.

Jouw persoonlijke verhaal brengen is de ultieme manier om met vanzelfsprekende kracht je project of onderneming in de markt te zetten.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met mij op.

Vraag hoe mijn ervaring jou kan helpen