Presentatie

PRESENCE & PERFORMANCE

Vind je het – net als veel mensen – te spannend om in het openbaar te spreken? Is het presenteren een noodzakelijk kwaad dat nu eenmaal bij je vak hoort? Wil je vrij zijn om te spreken? Wil je om kunnen gaan met spanning en belemmerende gedachten? Wil je weten hoe contact te maken, vertrouwen te geven en te krijgen?

Maar ook: presenteer je regelmatig maar wil je jezelf verbeteren? Bijvoorbeeld door meer authenticiteit te krijgen? Of een betere verbinding met je toehoorders?

 

Als professional wordt van je verwacht dat je ontspannen spreekt. Dat je een krachtig, persoonlijk en effectief optreden geeft. Waarbij je het publiek weet te enthousiasmeren en in beweging krijgt. Dat bereik je niet alleen door je verhaal goed voor te bereiden en te onderbouwen, maar ook door je jezelf en je boodschap heel goed te presenteren.

 

Presence & Performance  is een intensief, praktisch traject dat je in 5 sessies helpt te presenteren met vertrouwen, plezier  en ontspanning.

Het resultaat: je kunt jezelf zijn voor de groep en je maakt een krachtige indruk. Je bent in staat je boodschap authentiek en met impact over te brengen

METHODE

Presence & Performance is een eigen methode die ik door de jaren heen heb ontwikkeld, op basis van mijn ervaringen met acteurs, sprekers en performers. Vaak bleken zij op repetities beter te presteren dan tijdens  een optreden: spanningen en stress zaten hun in de weg.  Niet werkzame gedachten roepen op zo’n moment allerlei sensaties in het lichaam op, waardoor de performer de verkeerde focus krijgt. Dat heeft invloed op de stem, de houding en het zelfvertrouwen. Jouw innerlijke dialoog is namelijk ook de dialoog die je, op non-verbaal niveau, met je publiek voert.

Met mijn methode help ik die storende gedachten te onderzoeken en concreet te maken, waardoor je hen ‘leert kennen’. In plaats van die gedachten weg te duwen of te vermijden kan je strategieën leren om hen te hanteren en werkzaam te maken. Daardoor zul je aanwezig zijn: je maakt contact met jezelf, je toehoorders en het verhaal dat je wilt brengen.

 

DE TRAINING

In de training leer je met de Presence & Performance methode vaardigheden voor het geven van een goede presentatie. Je krijgt tips en trics, onder meer over de structuur van je verhaal en wat je wil bereiken bij je publiek. Ook kijken we hoe je overkomt bij je publiek. Hoe je je stem gebruikt, je kracht inzet, hoe je optimaal en krachtig aanwezig bent .

Neem contact op voor info en tarieven